Descoperă

Maramureșul istoric

Biserica de Lemn Cuvioasa Paraschiva din Desesti

Cel mai important obiectiv turistic al localitatii Desesti este Biserica de lemn Cuvioasa Paraschiva. Aceasta se afla din 1999 pe lista edificiilor religioase emblematice de secol XVIII cu care Judetul Maramures se mandreste a fi inclus pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. 

De asemenea poate fi admirata pictura pe panza care apartine zugravilor Radu Munteanu si Gheorghe impreuna cu pictorul polonez Alexandru Ponehalschi. 

Adresa si Contact;

Desești 437135, Romania

Telefon: 
0730 004 715
Deschis zilnic intre orele 9 -17

 

Lacul Albastru,
Baia Sprie

Aflat in orasul Baia Sprie este unic prin origine (prabusirea unei galerii de mina) si chimismul apei. Datorita solubilizarii compusilor sulfurosi apa are culoarea verde, uneori cu relexe de smarald. 

Cum ajungi la lacul Albastru?

Baia Sprie, Maramures

Din centrul orasului Baia Sprie urcam, prin fata bisericii catolice, pe strada care ne conduce în directia nordica pâna la liziera padurii, de aici poteca urca în serpentina pâna la Lacul Albastru. Timpul de mers 35 – 45 min.

Mănăstirea Bârsana

Mănăstirea Bârsana, situată în Maramureșul istoric, într-un cadru natural de vis, pe valea Izei. Biserica de lemn are peste 4 secole de viață și este una dintre cele mai înalte construcții din lemn la nivel mondial și una dintre cele mai frumoase, fiind inclusă în Patrimoniul UNESCO din România.

Program;

Adresa;

DJ186 276, Bârsana 437035, Romania

Telefon: +40 362 405 552

Mocănița din Vișeul de Sus

Mocănița din Vișeul de Sus este ultima cale ferată forestieră cu abur din lume. Construită ca şi soluție tehnică mai favorabilă pentru transportul materialului lemnos decât cel pe apă, calea ferată forestieră funcționează şi astăzi, atât pentru rolul inițial, cât şi pentru transportul turiştilor.
Lucrările la linia ferată au încep în anul 1932 și s-au realizat după modelul austro-ungar, cu ecartament îngust.
Din anul 1932 MOCANIȚA Vişeu de Sus funcţionează aproape fără întrerupere. De luni până sâmbătă, trenurile de producţie transport buşteni de pe Valea Vaserului la fabricile de prelucrare a lemnului din Vişeu de Sus. MOCANIȚA Vişeu de Sus este singura din Europa care încă mai este folosită pentru transportul lemnului. Astăzi circulă din mai până în octombrie, în mod regulat, trenuri cu abur pentru turişti şi iubitori de căi ferate.

Program:

Adresa si Contact;

S.C. SAORSA TURISM SRL
Str. Cerbului Nr. 5, RO-435700
Vişeu de Sus, Maramureş, România

Telefon: (orele: 8 -17)
0372672480
Fax: 0040 262 353 384

Email: office@mocanita-maramures.com

CIMITIRUL VESEL DIN SĂPÂNȚA

Cimitirul Vesel  un cimitir faimos cunoscut internațional, cuprinde aproximativ 1000 de cruci viu colorate cu picturi naive reprezentând scene din viața și ocupația persoanelor înhumate. Pe unele cruci există chiar versuri în care sunt amintite, deseori cu nuanțe umoristice, persoanele respective.

Program de vizitare;
Adresa;

Str. Ioan Pătraș, Săpânța 437305, Romania

Memorialul Victimelor Comunismului din Sighetul Marmației

Unul din cele mai tulburătore muzee din România, Memorialul din Sighet este un loc care stă astăzi mărturie unei brutalități nemaiîntâlnite. Memorialul este cu mult mai mult decât un muzeu: este un act de justiție istorică.

Memorialul îl găsiți în fostul penitenciar politic din Sighet, o clădire din centrul orașului ridicată în 1897 de autoritățile austro-ungare. Oficial i se spunea  “Colonia Dunărea”; dar era de fapt, un centru de represiune și exterminare al elitelor intelectuale românești. Aici au fost aduși, în perioada 1948-1955, politicieni de frunte, universitari, scriitori, economiști, ziariști, preoți și toți cei care opuneau rezistență, într-un fel sau altul, regimului comunist.

Celulele în care au murit oameni mari ai istoriei interbelice – fostul premier țărănist Iuliu Maniu, ori politicianul liberal Gheorghe Brătianu – au fost reconstituite și sunt conservate, azi, în Memorialul din Sighetul Marmației.

Program de vizitare
Informaţii de contact
  • Muzeul de la Sighet
    Str. Corneliu Coposu, Nr. 4
    Sighet, Jud. Maramureş
    România
  • Tel./Fax:  0040 262 319424 , Tel.:  0040 262 316848

Muzeul Maramuresului din Sighetul Marmatiei

Muzeul Maramuresului  din Sighetul Marmatiei este un muzeu zonal avand ca arie de reprezentare provincia istorica Maramuresul. Structura actuala a muzeului il incadreaza ca tip in randul complexelor muzeale care sunt reprezentative  la nivel national pentru fiecare  provincie istorica a tarii. 

Program de vizitare;
Adresa;

Sighetu-Marmaţiei, Piaţa Libertăţii nr. 15
Cod postal 435500
Jud. Maramureş, România

Telefon/Fax:0262-311521

E-mail:

muzeulmaramuresului@yahoo.com

Rezervă acum

Pentru a verifica disponibilitatea și tarifele, vă rugăm să completați formularul de mai jos, iar noi vă vom contacta în termen de 24 de ore.